Kas lemia techninės pagalbos kelyje kainą?

Atsiradus nesklandumams kelyje, žinoma, kad tai suerzina. Tačiau vietoje to, kad pyktumėte ant likimo – turėtumėte kuo greičiau ieškoti pagalbos, kuri gali greitai sugrąžinti jus į ritmą. Techninė pagalba kelyje – paprasčiausias pasirinkimas. Juk už paslaugą kaimynui arba draugui – gali tekti dar ilgai dėkoti.

Vienas dažniausiai užduodamų klausimų, kuomet yra tariamasi su technine pagalba – kiek kainuos paslauga. O jie atsakyti gali tik tiksliai žinodami situaciją, kurioje jūs esate.

Pagalbos pobūdis

Techninės pagalbos kelyje kainą lemia reikalingos pagalbos pobūdis. Žinoma, pigiau paslauga kainuoja, kai jums reikalinga paprasta pagalba. Pavyzdžiui, automobilio užvedimas, rato keitimas ar degalų pristatymas. Jeigu aktualus, pavyzdžiui, automobilio ištraukimas iš griovio, transportavimas į servisą ar techninio gedimo diagnozavimas ir šalinimas – įkainis bus didesnis.

Taip pat kainą pakoreguoja ir gedimo lokacija, atstumas iki Jūsų

Kuo didesnis atstumas iki pagalbos vietos – tuo brangesnė bus techninė pagalba. Daugelis įmonių taiko fiksuotą mokestį už pirmus kilometrus ir papildomą mokestį už kiekvieną papildomą kilometrą.

Paros laikas

Techninė pagalba kelyje paprastai brangesnė naktį, savaitgaliais ir švenčių dienomis. Visgi, reikia džiaugtis, kad apskritai yra įmonių, kurios gali ištiesti pagalbos ranką švenčių metu arba naktimis. Retas žino, tačiau įkainį gali kiek pakoreguoti ir oro sąlygos.

Naudojama įranga

Jei gedimui pašalinti reikia specialios įrangos, pavyzdžiui, tralo – tai padidins techninės pagalbos kainą. Taip pat paslaugos kaina gali kisti priklausomai nuo eismo intensyvumo bei užklimpusios arba kitai pagalbos „reikalaujančios“ transporto priemonės dydis bei tipas.

Kur ieškoti pagalbos?

Susidūrus su automobilio gedimu kelyje – svarbu žinoti į ką kreiptis ir kokios pagalbos galima tikėtis. Pirmoji opcija, kuri turėtų jums padėti – Jūsų automobilio draudimo bendrovė. Dauguma draudimo bendrovių siūlo techninės pagalbos kelyje paslaugą kaip draudimo paketo dalį. Susisiekę su savo draudimo bendrove – gausite nemokamą konsultaciją ir, tikėtina, pagalbą. Kitas variantas yra mokamos techninės pagalbos tarnybos. Jos siūlo labai įvairias paslaugas, pavyzdžiui, automobilio užvedimas, rato keitimas, degalų pristatymas ir t.t. Taip pat, jeigu  gedimas nedidelis – galite pabandyti rasti vietinį autoservisą, kuris galėtų jums padėti.

Ką daryti, jei jūsų automobilis sugenda kelyje?

Pirmiausia – įjunkite avarinius žibintus. Tai įspės kitus vairuotojus apie jūsų situaciją. Jeigu yra galimybė – pastumkite arba kitaip perkelkite automobilį į saugią vietą, pavyzdžiui, į kelkraštį ar automobilių stovėjimo aikštelę. Jei negalite perkelti automobilio į saugią vietą – išlipkite iš jo ir palikite su įjungtais avariniais žibintais. Susisiekite su savo draudimo bendrove arba mokama technine pagalba kelyje. Kai skambinate pagalbai – apibūdinkite savo situaciją kuo tiksliau. Jums visada padės evakuatorius Molėtuose bei kituose Aukštaitijos regiono miestuose. Pagalba – ne tik lengvosioms, tačiau ir sunkiasvorėms transporto priemonėms. Nurodykite savo buvimo vietą, automobilio markę ir modelį, gedimo pobūdį ir bet kokią kitą svarbią informaciją. Atvykus pagalbos tarnybai – aiškiai paaiškinkite situaciją ir sekite jų nurodymus.

Patikros padės išvengti nesklandumų kelyje

Prieš išvykdami į kelionę – įsitikinkite, kad jūsų automobilis yra geros techninės būklės. Reguliariai tikrinkite padangų slėgį, alyvos ir kitų skysčių lygį. Turėkite automobilyje avarinį rinkinį, kuriame būtų tokie daiktai kaip atsarginis ratas, domkratas, veržliarakčiai, laidai ir pirmosios pagalbos vaistinėlė. Išsaugokite kelių patikimų techninės pagalbos kelyje įmonių kontaktus. Gedimo atveju – ramiai įvertinkite situaciją ir nepanikuokite.